Een nieuwe website laten maken-desktop first

De meeste webdesigners weten het mobiel eerste ontwerp en hoe het reageerbaar ontwerp drastisch beïnvloedt. Een website laten maken kan je ook hier. Maar er is een andere techniek die minder populair kan zijn maar kan problemen op een duidelijkere manier oplossen.

Met een bureaublad eerst aanpak kun je alle gewenste functies bouwen en ze maken tot de hoogste specificaties. Als u op kleine apparaten probeert te testen, richt u zich op het behoud van het interfacelicht, terwijl u zo veel mogelijk ‘high-end’ functies kunt ondersteunen.web-design-1

Deze workflow is heel anders, maar vanaf het bureaublad kan het beter zijn voor webdesigners die eigenschaprijke ontwerpen creëren.

De voordelen van Desktop-First

Technisch “desktop-first” was de traditionele manier waarop iedereen websites maakte tot het responsieve tijdperk.

 

 


Tegenwoordig praten veel mensen eerst over mobiel, maar er zijn goede redenen om te voldoen aan de desktop-aanpak. Ik heb vaak liever met het bureaubladontwerp wanneer ik weet dat mijn site veel gedetailleerde functies op grotere schermen heeft.

Hier zijn enkele voordelen van de desktop-eerste ideologieën.

U ziet alle belangrijke functies tegelijk
Het stelt u in staat om al de grootste mogelijkheden voor uw ontwerp voor te stellen
Het is de beste strategie als je publiek meestal gebruik maakt van desktops / laptops
Als je denkt aan moderne websites zoals Twitter, denk je mobiel. Maar ze hebben veel extra functies die samenkomen met de desktop-ervaring. Deze desktopgebruikers krijgen duidelijk een verhoogde UX die net zo belangrijk is als elk ander apparaat.

De voordelen van Desktop-First
Toegegeven dat er geen ontkenning is dat mobiel belangrijk is. Recentelijk heeft mobiel gebruik het bureaublad overschreden, dus het is zeker hier om te blijven.

 

Maar feature-rich websites zijn vaak afhankelijk van een sterk desktop design.

Dit is misschien het grootste voordeel van een desktop-eerste lay-out. Je zult de site zien zoals het zou moeten kijken met alle klokken en fluitjes. Deze extra’s kunnen (en moeten) worden verwijderd voor kleinere schermen terwijl u testen en bepaalde functies vinden, gewoon niet goed doorvoeren.

Web

Responsieve lay-out
Een andere manier om hierbij te kijken is door de eenvoud van het mobiele eerste ontwerp. Wanneer u met mobiel maakt, start u inherent met de eenvoudigste functies, en voegt u extra’s toe voor grotere schermen. Maar het is echt makkelijk om functies te vergeten of gewoon geen goede planning te hebben om te beslissen waar ze moeten gaan of hoe ze moeten functioneren.

 

Met een mobiel-eerste aanpak is het makkelijk om dynamische eigenschappen te overwegen, net als een nagedachtenis. Maar met een desktop-eerste aanpak behandelt u deze functies als de primaire weergavemethode, en kies dan om ze te verwijderen als dat nodig is.

Er is geen perfecte keuze dus ik raad aan om te proberen om te zien wat u de voorkeur geeft. Als je zoals ik ben en echt de rijke desktopervaring liefhebt, dan zal je waarschijnlijk liever daar beginnen en kleiner werken.

Alle browsers ondersteunen

Het moeilijkste onderdeel van desktop-eerste ontwerp is de ondersteuning van de browser.

Slechts een decennium of twee geleden was de enige markt desktops en laptops. De smartphone revolutie veranderde dat allemaal met ton mobiele browsers voor iOS, Android en andere eigen apparaten zoals Blackberry.

De meeste oudere browsers ontbrak ondersteuning voor moderne desktop elementen zoals canvas, audio / video en dynamische ingangen. Maar de laatste jaren is er veel veranderd.

Tegenwoordig is het redelijk dat alle mobiele browsers in principe dezelfde functies ondersteunen als desktop browsers. Moderne browsers maken ook de meeste elementen op dezelfde manier, zodat u geen problemen met het verleden kunt hanteer.

De grootste verschillen zijn niet in HTML / CSS-ondersteuning, maar in ondersteuning op basis van contact. Ben je zelf van plan om een website te laten maken ?

Alle browsers ondersteunen
Mobiele schermen zijn veel kleiner en ze moeten ook met een vinger worden getikt. Computer muizen zijn nauwkeuriger dan een menselijke vinger, en niet om te noemen desktop screens zijn veel ruimer en makkelijker te kijken.

Bij het verplaatsen van desktop naar mobiel is het van cruciaal belang om te overwegen hoe de verschillende browsers werken, wat ze ondersteunen en hoe u de touch-based invoer van de gebruiker kunt verwerken.

Enkele goede regels om te overwegen terwijl je desktop-eerste ontwerp schaal:

Maak tappable elementen groter
Vergroot de body tekstgrootte, zodat koppelingen makkelijker te tikken zijn
Voeg JavaScript-bibliotheken toe die de bewegingsbewegingen ondersteunen
U kunt altijd HTML5-specificaties voor alle browsers controleren om te zien welke elementen worden ondersteund op welke browsers. Maar voornamelijk zijn touch-ingangen een universeel ding, dus desktop-first is een geweldige oplossing als je ook aandacht schenkt aan de mobiele ervaring.

En u kunt tal van gratis bronnen vinden, zoals TouchSwipe, die ondersteuning voor aanraken en swipe gebaren toevoegen aan alle websites.

U kunt JavaScript gebruiken om de dimensies van de browser of het besturingssysteem, zoals iOS of Win Mobile, te controleren. Met deze info kunt u extra stylesheets laden en een totaal andere ervaring creëren met touch / swipe events die alleen van toepassing zijn op mobiele gebruikers.

Begin met een lijst met functies die u op uw website wilt weten. Organiseer alle nieuwere CSS3-eigenschappen, de nieuwere HTML5-elementen en alles wat wellicht met browser ondersteuning kan zijn.

Bekijk ook even deze site van website laten maken Antwerpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s